Dobrze znane, domowe przetwory zamykamy w szklanych słoikach po to, by po otworzeniu cieszyły one smakoszy swoim wyjątkowym aromatem. Dostępne w ofercie Spiżarni pod lasem przetwory domowe to wyłącznie naturalne składniki, które przygotowywane są według tradycyjnych przepisów. To właśnie u nas kupić można naturalne keczupy, jabłka do szarlotki, czy ogórki kiszone bez sztucznych dodatków!
Skład: pomidor 71,43%, cebula 11,9%, jabłko 11,9%, ocet winny 2,38%, cukier 2,38%, przyprawy w tym pieprz cayenne
Skład: pomidor 71,43%, cebula 11,9%, jabłko 11,9%, ocet winny 2,38%, cukier 2,38%, przyprawy
Skład: pomidor 56,82%, cebula 28,41%, cukier 7,1%, ocet spirytusowy 7,1%, sól 0,28%, przyprawy
Ideą Spiżarni pod lasem jest tworzenie takich przetworów, które w swoim składzie nie zawierają sztucznych dodatków i ulepszaczy smaku. Podczas tworzenia produktów kierujemy się dobrze znanymi nam przepisami, opartymi na naturalnych owocach i warzywach. Jesteśmy dumni, że tradycyjna receptura wykorzystywana podczas tworzenia słoików cieszy się tak dużym uznaniem smakoszy. Nasze przetwory domowe są w 100% naturalne i w przeciwieństwie do podobnych produktów dostępnych w sklepach nie zawierają sztucznych ulepszaczy smaku.
Przetwory wekowane są w szklanych, przezroczystych słoikach, które pozwalają na dokładne obejrzenie ich zawartości. W ofercie Spiżarni pod lasem znajdują się między innymi naturalne keczupy, przeciery, czy sosy do spaghetti. Na specjalne życzenie zamawiających jesteśmy w stanie przygotować również pesto z jarmużu. Nie boimy się mówić otwarcie o składnikach, z których korzystamy podczas naszej pracy. Dostępne u nas domowe przetwory zostały szczegółowo opisane z uwzględnieniem gramatury produktu oraz procentowego udziału poszczególnych składników, wykorzystanych przy produkcji. Gwarantujemy, że przetwory z asortymentu nie posiadają sztucznych substancji konserwujących!
Dzięki temu, że domowe przetwory ze Spiżarni pod lasem powstają na bazie tradycyjnych przepisów możemy zapewnić, że nie eksperymentowaliśmy z ich smakiem. Warzywa i owoce zamknięte w słoikach już po otwarciu mają przypominać nabywcom przetwory wykonywane przez ich mamy i babcie. Tradycja jest dla nas bardzo ważna, dlatego unikamy masowej produkcji i sztucznych składników, na rzecz naturalnych produktów i starannego procesu wekowania.
Pyszne przetwory domowe, które nie zamieniłabym na nic innego! Dżemy to poezja smaku, którą doceniają również moje dzieci, a sos do spaghetti zrobił furorę wśród znajomych.
Pesto z jarmużu można by jeść dzień w dzień. Dżemy doskonałe. Produkty te to praca i i pomysł bardzo zdolnej i smakowitej dziewczyny. Polecam
Domowe przetwory palce lizać! Smaki dzieciństwa powróciły w najlepszym wydaniu, dzięki malinowym dżemom od Spizarni pod lasem. Chyba najlepszy producent dżemów jakiego produkty miałam okazje spróbować. Polecam nie tylko łasuchom, którzy uwielbiają słodkości.
Gorąca polecam.Skorzystaliśmy z ofert koszy prezentowych dla naszych odbiorców. Realizacja zamówienia bez zarzutu, produkty spełniły nasze oczekiwania. Wizualizacja zestawów zgodna z faktycznie otrzymanym produktem.
Jestem już stałym klientem Spiżarni. Skład produktów jest dla mnie kluczowy, ponieważ mam już dość chemii, którą fundują nam wszelkiego typu masowi producenci. Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki z dżemami spiżarni i są absolutnymi fanami czekośliwki. My z żoną świeże pesto z makaronami na obiad czy też świeżym pieczywem na śniadanie moglibyśmy jeść zawsze.
Produkty Spiżarni nabyłem podczas targu zdrowej żywności w niedzielny poranek na Ursynowie. Mieliśmy z rodziną przepyszne śniadanie. Dżemy świetne, a pesto coś wspaniałego. Gorąco polecam.
Ciasto: 10 łyżek mąki pszennej, 1 szklanka wody, 0,5 szklanki mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka oleju, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli.
Składniki na ciasto: 540 g mąki pszennej + do wałkowania, 25-30 g świeżych drożdży, 90 g cukru kokosowego, 2 jajka, 80 g masła, szczypta soli, 250 ml ciepłego mleka.
Składniki: 4 małe pojedyncze piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku lub 2 łyżeczki pasty czosnkowej, 1 łyżeczka oleju, 2 łyżeczki sosu sojowego, sól, pieprz.
Art Food Aleksandra Śleszyńska
ul. Głęboka 4
09-408 Borowiczki-Pieńki
mob.tel. +48 575 103 147
e-mail: biuro@spizarniapodlasem.pl
© 2020 Wszelkie pawa zastrzeżone Spiżarnia pod lasem. Projekt i wykonanie: Hedea.pl