Przetwory domowe

Dobrze znane, domowe przetwory zamykamy w szklanych słoikach po to, by po otworzeniu cieszyły one smakoszy swoim wyjątkowym aromatem. Dostępne w ofercie Spiżarni pod lasem przetwory domowe to wyłącznie naturalne składniki, które przygotowywane są według tradycyjnych przepisów. To właśnie u nas kupić można naturalne keczupy, jabłka do szarlotki, czy ogórki kiszone bez sztucznych dodatków!

Jabłka do szarlotki 500g

Skład: jabłka 99,9%, cukier 0,1%

Cena przed rabatem:
Cena:14,00 zł

Keczup pikantny 200g

Skład: pomidor 71,43%, cebula 11,9%, jabłko 11,9%, ocet winny 2,38%, cukier 2,38%, przyprawy w tym pieprz cayenne

Cena przed rabatem:
Cena:14,00 zł

Keczup łagodny 200g

Skład: pomidor 71,43%, cebula 11,9%, jabłko 11,9%, ocet winny 2,38%, cukier 2,38%, przyprawy

Cena przed rabatem:
Cena:14,00 zł

Ogórki kiszone 500g

Skład: ogórki kiszone 100%, woda, przyprawy: koper włoski, chrzan, czosnek, sól

Cena przed rabatem:
Cena:10,00 zł

Pesto z jarmużu 200g

Skład: jarmuż 90%, pestki słonecznika 10%, olej z pestek winogron, skórka z cytryny, płatki drożdżowe nieorganiczne BIO, przyprawy.
Produkt wykonywany na zamówienie.

Cena przed rabatem:
Cena:16,00 zł

Przecier pomidorowy 500g

Skład: pomidor 99,5%, sól 0,5%

Cena przed rabatem:
Cena:14,00 zł

Sałatka z zielonych pomidorów 300g

Skład: pomidor 56,82%, cebula 28,41%, cukier 7,1%, ocet spirytusowy 7,1%, sól 0,28%, przyprawy

Cena przed rabatem:
Cena:10,00 zł

Sos do spaghetti 500g

Skład: pomidor 91,95%, jabłko 2,3%, papryka czerwona 2,3%, cebula biała 2,3%, przyprawa oregano 0,46%, przyprawa bazylia 0,46%, chili w proszku 0,23%

Cena przed rabatem:
Cena:14,00 zł

Domowe przetwory bez konserwantów

Ideą Spiżarni pod lasem jest tworzenie takich przetworów, które w swoim składzie nie zawierają sztucznych dodatków i ulepszaczy smaku. Podczas tworzenia produktów kierujemy się dobrze znanymi nam przepisami, opartymi na naturalnych owocach i warzywach. Jesteśmy dumni, że tradycyjna receptura wykorzystywana podczas tworzenia słoików cieszy się tak dużym uznaniem smakoszy. Nasze przetwory domowe są w 100% naturalne i w przeciwieństwie do podobnych produktów dostępnych w sklepach nie zawierają sztucznych ulepszaczy smaku.

Przetwory wekowane są w szklanych, przezroczystych słoikach, które pozwalają na dokładne obejrzenie ich zawartości. W ofercie Spiżarni pod lasem znajdują się między innymi naturalne keczupy, przeciery, czy sosy do spaghetti. Na specjalne życzenie zamawiających jesteśmy w stanie przygotować również pesto z jarmużu. Nie boimy się mówić otwarcie o składnikach, z których korzystamy podczas naszej pracy. Dostępne u nas domowe przetwory zostały szczegółowo opisane z uwzględnieniem gramatury produktu oraz procentowego udziału poszczególnych składników, wykorzystanych przy produkcji. Gwarantujemy, że przetwory z asortymentu nie posiadają sztucznych substancji konserwujących!

Naturalne składniki i tradycyjne receptury

       Dzięki temu, że domowe przetwory ze Spiżarni pod lasem powstają na bazie tradycyjnych przepisów możemy zapewnić, że nie eksperymentowaliśmy z ich smakiem. Warzywa i owoce zamknięte w słoikach już po otwarciu mają przypominać nabywcom przetwory wykonywane przez ich mamy i babcie. Tradycja jest dla nas bardzo ważna, dlatego unikamy masowej produkcji i sztucznych składników, na rzecz naturalnych produktów i starannego procesu wekowania.

 

Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje na temat aktualnej oferty oraz promocji?
Zapisz się do naszego newslettera!
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Spiżarnia pod lasem wskazanych przeze mnie w powyższym formularzu danych osobowych w celu przedstawienia oferty oraz wysyłki wiadomości marketingowych. Polityka prywatności

Opinie Klientów

Pyszne przetwory domowe, które nie zamieniłabym na nic innego! Dżemy to poezja smaku, którą doceniają również moje dzieci, a sos do spaghetti zrobił furorę wśród znajomych.

Kasia Lewandowska

Pesto z jarmużu można by jeść dzień w dzień. Dżemy doskonałe. Produkty te to praca i i pomysł bardzo zdolnej i smakowitej dziewczyny. Polecam

Joanna Michałek

Domowe przetwory palce lizać! Smaki dzieciństwa powróciły w najlepszym wydaniu, dzięki malinowym dżemom od Spizarni pod lasem. Chyba najlepszy producent dżemów jakiego produkty miałam okazje spróbować. Polecam nie tylko łasuchom, którzy uwielbiają słodkości.

Justyna Wiśniewska

Gorąca polecam.Skorzystaliśmy z ofert koszy prezentowych dla  naszych odbiorców. Realizacja zamówienia bez zarzutu, produkty spełniły nasze oczekiwania. Wizualizacja zestawów zgodna z faktycznie otrzymanym produktem.

Agencja eventowa, Warszawa

Jestem już stałym klientem Spiżarni. Skład produktów jest dla mnie kluczowy, ponieważ mam już dość chemii, którą fundują nam wszelkiego typu masowi producenci. Moje dzieciaki uwielbiają naleśniki z dżemami spiżarni i są absolutnymi fanami czekośliwki. My z żoną świeże pesto z makaronami na obiad czy też świeżym pieczywem na śniadanie moglibyśmy jeść zawsze.

Piotr Kłosiński

Produkty Spiżarni nabyłem podczas targu zdrowej żywności w niedzielny poranek  na Ursynowie.  Mieliśmy z rodziną przepyszne śniadanie. Dżemy świetne, a pesto coś wspaniałego. Gorąco polecam. 

Adam Szymański

Przepisy

Bułeczki drożdżowe z czeko-śliwką i cynamonem, polane lukrem waniliowo-śmietankowym

Bułeczki drożdżowe z czeko-śliwką i cynamonem, polane lukrem waniliowo-śmietankowym

Składniki na ciasto: 540 g mąki pszennej + do wałkowania, 25-30 g świeżych drożdży, 90 g cukru kokosowego, 2 jajka, 80 g masła, szczypta soli,  250 ml ciepłego mleka.

Naleśniki z musem malinowym

Naleśniki z musem malinowym

Ciasto: 10 łyżek mąki pszennej, 1 szklanka wody,  0,5 szklanki mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka oleju, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli.

Pierś z kurczaka faszerowana pesto, suszonymi pomidorami, mozzarellą i odrobiną masła.

Pierś z kurczaka faszerowana pesto, suszonymi pomidorami, mozzarellą i odrobiną masła.

Składniki: 4 małe pojedyncze piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku lub 2 łyżeczki pasty czosnkowej, 1 łyżeczka oleju, 2 łyżeczki sosu sojowego, sól, pieprz.

Kontakt

Art Food Aleksandra Śleszyńska
ul. Głęboka 4
09-408 Borowiczki-Pieńki

mob.tel. +48 575 103 147
e-mail: biuro@spizarniapodlasem.pl

Przejdź do formularza

© 2019 Wszelkie pawa zastrzeżone Spiżarnia pod lasem. Projekt i wykonanie: Hedea.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem