Ciasto:
10 łyżek mąki pszennej,
1 szklanka wody,
0,5 szklanki mleka,
1 jajko,
1 łyżeczka oleju,
1 łyżeczka cukru,
szczypta soli.
Nadzienie:
330 g gęstego jogurtu naturalnego,
3 łyżki musu malinowego Spiżarnia pod lasem,
1 łyżka cukru pudru.
Lukier:
3 łyżki cukru pudru,
1 łyżka soku malinowego Spiżarnia pod lasem.
Składniki na naleśniki umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Patelnię do naleśników lekko natłuszczamy. Smażymy naleśniki. Następnie odkładamy je piętrowo na talerz, aby stały się miękkie i elastyczne.
Składniki na malinowe nadzienie dokładnie łączmy. Nadziewamy nim przygotowane naleśniki. Zwijamy lub składamy. Cukier puder łączymy z sokiem malinowym do powstania lukru (im więcej soku, tym bardziej intensywny kolor ). Polewamy nim naleśniki i podajemy ze świeżymi owocami.
Smacznego!